Op 27 mei a.s. van 18.30 uur tot 19.30 uur zal er een digitale ontmoeting plaatsvinden om gezamenlijk de plannen voor Mijnspoor/Leisure Lane te bespreken. Aan bod komen de vertragingen in de planning en communicatie over Mijnspoor/Leisure Lane; hoe komt het tracé in Hoensbroek eruit te zien én hoe past dit tracé in de Leisure Lane.

Leisure Lane is de naam van de toeristische fietsroute die in Hoensbroek het tracé van het voormalige mijnspoor volgt vanaf de voormalige bietenverlading in Nuth tot aan de Akerstraat. 

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tot 25 mei a.s.
Daags voor het overleg stuurt de gemeente een link waarmee u deel kunt nemen aan het overleg.
U heeft hiervoor een netwerkverbinding, pc. laptop of mobiele telefoon nodig.
Bij deze bijeenkomst zijn wethouder Loek Damen (Ouderen Partij Heerlen), projectleiders Guus van der Nat en Joep van Wijk aanwezig (allen gemeente Heerlen).
Aan hen kunt u tijdens de bijeenkomst uw vragen stellen.
 

Op 10 juni zal Provincie een vragenuurtje organiseren waarin dieper op de huidige ontwikkeling van Leisure Lane zal worden gegaan. Ook weer digitaal. Aanwezigen kunnen dan wederom kritische vragen stellen. De organisatie hiervan is handen van provincie en de uitnodigingen daartoe zal dan ook niet door gemeente geïnitieerd worden.

 
187633537 143901707765723 4863744994543680702 n 
 
Programma
  • 18.30 uur start wethouder Loek Damen met een introductie. Guus van der Nat bespreekt de stand van zaken van mei 2021 en welke ideeën van Mijnspoor wel en welke ideeën niet mee kunnen in de Leisure Lane. Ook beantwoorden Loek, Guus en Joep reeds eerder gestelde vragen door betrokken omwonenden én vragen gesteld tijdens deze presentaties.
  • 19.30 uur afsluiting

Schermafbeelding 2021 03 15 om 161950

Buurtpunt de vlieger Flyer aankondiging

 


 

Vanaf 9 september gaat een medewerker van burgerzaken om de week aanschuiven bij Buurtpunt de Koffiepot in Hoensbroek. Daar is op maandagochtend van 9.00-12.00 uur een inloopspreekuur van Stand-By. De proef duurt een half jaar en wordt daarna geëvalueerd.

Klik hier voor meer informatie.


 

Schermafbeelding 2018 10 28 om 14.41.58


 

Op 23 september vond in het kasteel de presentatie plaats van de cd 'de ganse kluur'; een project van de Hoensbroekse Amateur kunst. Ongeveer 200 mensen waren aanwezig, waaronder wethouders, sponsoren en belangstellenden.

Om half twaalf verzamelden zich genodigden en belangstellenden in de remijs van het kasteel, waarna iedereen zich naar de bovenzaal begaf. Daar stond de presentatie op het programma, waarbij korte impressies van alle liedjes ten gehore werden gebracht.

Bekijk hier een korte impressie van de presentatie in het kasteel.
Een gelegenheidsorkest bestaande uit Ivo Rosbeek, Angelo Bombrini en Michel Huquet begeleidde enkele zangers tijdens een live-uitvoering van hun stuk. Wethouder integraal ouderenbeleid, buurtgericht werken en publieke dienstverlening Adriane Keulen richtte nog een woord tot de aanwezigen. Daarna ging iedereen weer naar de remijs, waar de CD's uitgereikt werden aan de mensen die meededen aan de crowdfunding.


De gepresenteerde dubbel-CD is het resultaat van...

Bongaardpark: nieuw parkje tussen Bongaardstraat en voormalig mijnspoor

In juni werd de flat aan de Bongaardstraat afgebroken. Stichting Buurtbeheer Maria-Gewanden wilde er achter komen of bewoners van de buurt misschien een idee hadden over een toekomstige bestemming van het nu braakliggende terrein. Daarom werd op 23 juni een informatieavond georganiseerd. Via flyers werden omwonenden uitgenodigd voor deze avond waarop ideeën uitgewisseld konden worden.

Bij de mogelijke ontwikkeling van het gebied zijn verschillende partijen betrokken. Zij werden uitgenodigd voor een voorbespreking. Aanwezig waren hierbij: Stichting Buurtbeheer Maria-Gewanden, Woonpunt (eigendom van de grond), gemeente Heerlen, Gebrookerbos en een vertgenwoordiger van de gemeente die belast is met de ontwikkeling van het voormalige mijnspoor (werktitel Leisure Lane). Besloten werd dat een invulling van het terrein vergelijkbaar zou kúnnen zijn met die aan het pas aangelegde bosje bij het Lagervoetpad, maar dat het absoluut noodzakelijk was dat meer omwonenden betrokken moesten zijn.

Een algemene informatieavond dus, waarbij iedereen die dat wilde zijn idee onder de aandacht kon brengen.

Bongaardpark bijeenkomst bewoners