Wilt u meedoen met de NL Doet-dag in het bongaardpark? Meld u dan aan via: https://www.nldoet.nl/klus/bomen-planten-het-bongaardpark-hoensbroek

Flyer boomplantdag Bongaardpark


 

Wilt u meedoen met de NL Doet-dag in het Schurenberger Park? Meld u dan aan via: https://www.nldoet.nl/klus/schurenberger-park-zomerklaar

Flyer boomplantdag Bongaardpark2


 

Op 20 januari werd in BMV De Vlieger de nieuwjaarsborrel gehouden. De organisatie koos voor een andere aanpak dan voorgaande jaren.

Natuurlijk werd er stilgestaan bij de activiteiten die de SBMG afgelopen jaar organiseerde. Ook werd even vooruitgeblikt op het komende jaar. Zo vertelde voorzitter Jo Hermanns onder andere dat de vier Hoensbroekse buurtstichtingen bekijken of en hoe een verdergaande vorm van samenwerking middels het vormen van een stichting er uit kan gaan zien.

Maar er waren ook muzikale bijdragen van Hans Lansink, Cheyenne Donselar, Aukje Hermanns en Stijn Heijnen. Math Mertens droeg zijn gedichten Dräömviever en Ite missa est voor (beide gedichten zijn op muziek gezet voor de HAK-cd 'de ganse kluur' die op 23 september werd gepresenteerd in het kasteel). Buurtwethouder Peter van Zutphen en wethouder Adriane Keulen richtten nog een woord tot de aanwezigen. Jolanda Ermers praatte de voordrachten aan elkaar.

Bekijk hier een filmverslag van de nieuwjaarsborrel.

Klik 'Lees meer' voor het bekijken van de foto's.

Wat weet u van het Lotbroekerbeekje, de Molenbeek, de Caumerbeek, de Geleenbeek en Auvermoer? Wat doet de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Hoensbroek en hoe werkt dat? Wie zorgt voor de beken en waterlopen en wie is eigenaar van de zuiveringsinstallatie? Dat behoort allemaal tot de taken van het Waterschap Limburg.

Op verzoek van de vier Buurtstichtingen in Hoensbroek komt Han Kessels, medewerker van het waterschap ons iets vertellen over de taken en verantwoordelijkheden van het waterschap.
We horen hoe het waterschap zorgt voor droge voeten als het flink regent en strijdt tegen verdroging van de bodem als het lange tijd warm en droog is. Ook leren we wat wij daar met zijn allen voor betalen en welke invloed wij kunnen uitoefenen op het beleid van het waterschap. Hij zal zijn presentatie ondersteunen met prachtige plaatjes.
Caumerbeek

Caumerbeek/Geleenbeek bij het Laarvoetpad

Op woensdag 20 maart zijn er naast de verkiezingen voor Provinciale Staten ook verkiezingen voor het Algemeen bestuur van het waterschap. Na deze informatieve avond kunt u beter bepalen op wie u uw stem wilt uitbrengen.
Wij nodigen u van harte uit op dinsdag 12 maart om 19.30 uur in Buurtcentrum De Koffiepot, Kasteel Hoensbroeklaan 190 in Hoensbroek. (zaal open vanaf 19.00 uur)
Wij belonen uw belangstelling en aanwezigheid met koffie/thee, een stuk vlaai en een drankje. U gaat naar huis met heel veel info over de waterlopen in Hoensbroek en over de taken van het Waterschap Limburg. Tegen 21.45 uur ronden we de avond af.
In verband met de organisatie vragen wij u om vóór 8 maart aan te melden voor deze informatieavond per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 06-27550799.


 

Dia1

Donderdag 9 mei 2019, 20.00 uur Rabozaal van Parkstad Limburg Theater in Heerlen:

Madame Butterfly - Giacomo Puccini door het Nationaal Opera- en Ballettheater van Odessa 

Rang 3:                  € 41,00 gereduceerde prijs: € 20,00

Het Nationaal Opera- en Ballettheater van Oekraine uit Odessa plaatst de dramatische multiculturele liefdesgeschiedenis in een nieuwe, eigentijdse versie. 

De bekende opera is een dramatische multiculturele liefdesgeschiedenis in drie aktes. Een Amerikaanse legerofficier trouwt met de Japanse geisha Butterfly, maar zal haar later weer verlaten. Madame Butterfly staat helemaal alleen. Ze baart een zoon en wacht op de vader. Als deze terugkeert, heeft hij zijn nieuwe Amerikaanse vrouw meegenomen. Butterfly, helemaal kapot van alles, neemt afscheid van haar kind en het dramatische einde van deze tragedie laat zich verder raden. De opera werd voor het eerst opgevoerd in het Scala in Milaan op 17 februari 1904.

Eigentijdse versie

Het Nationale Opera en Ballet van Oekraïne brengt een nieuwe, eigentijdse versie van het aloude verhaal in een sobere vormgeving van de multi‐prijswinnende ontwerper Karl Spanhak. De briljante, tijdloze muziek van Puccini schittert in een overtuigende regie van Anatole Preissler, eveneens een grote, veelgeprezen naam uit de Europese theaterwereld. Prachtige stemmen vertolken de ontroerende aria’s en duetten in deze zeer geliefde opera. De opera wordt gezongen in het Italiaans met Nederlandse ondertiteling

Over het Nationale Opera- en Ballettheater van Odessa

Het Nationale Opera- en Ballettheater van Odessa werd opgericht in 1810 onder de naam Odessa Stadstheater. Het is de oudste schouwburg in Oekraïne. In de 20ste eeuw werd de naam aangepast met Opera en Ballet. Grote musici en dansers traden hier op zoals Pjotr Iljitsj Tsjaikovsky, Nikolai Rimsky Korsakoff, Chaliapin, Caruso, Pablo Sarasate, Sergei Rachmaninov, Eugene Ysae, Isadora Duncan en Anna Pavlova.


Dia2


 

Schermafbeelding 2018 10 28 om 14.41.58


 

Op 23 september vond in het kasteel de presentatie plaats van de cd 'de ganse kluur'; een project van de Hoensbroekse Amateur kunst. Ongeveer 200 mensen waren aanwezig, waaronder wethouders, sponsoren en belangstellenden.

Om half twaalf verzamelden zich genodigden en belangstellenden in de remijs van het kasteel, waarna iedereen zich naar de bovenzaal begaf. Daar stond de presentatie op het programma, waarbij korte impressies van alle liedjes ten gehore werden gebracht.

Bekijk hier een korte impressie van de presentatie in het kasteel.
Een gelegenheidsorkest bestaande uit Ivo Rosbeek, Angelo Bombrini en Michel Huquet begeleidde enkele zangers tijdens een live-uitvoering van hun stuk. Wethouder integraal ouderenbeleid, buurtgericht werken en publieke dienstverlening Adriane Keulen richtte nog een woord tot de aanwezigen. Daarna ging iedereen weer naar de remijs, waar de CD's uitgereikt werden aan de mensen die meededen aan de crowdfunding.


De gepresenteerde dubbel-CD is het resultaat van...

Bongaardpark: nieuw parkje tussen Bongaardstraat en voormalig mijnspoor

In juni werd de flat aan de Bongaardstraat afgebroken. Stichting Buurtbeheer Maria-Gewanden wilde er achter komen of bewoners van de buurt misschien een idee hadden over een toekomstige bestemming van het nu braakliggende terrein. Daarom werd op 23 juni een informatieavond georganiseerd. Via flyers werden omwonenden uitgenodigd voor deze avond waarop ideeën uitgewisseld konden worden.

Bij de mogelijke ontwikkeling van het gebied zijn verschillende partijen betrokken. Zij werden uitgenodigd voor een voorbespreking. Aanwezig waren hierbij: Stichting Buurtbeheer Maria-Gewanden, Woonpunt (eigendom van de grond), gemeente Heerlen, Gebrookerbos en een vertgenwoordiger van de gemeente die belast is met de ontwikkeling van het voormalige mijnspoor (werktitel Leisure Lane). Besloten werd dat een invulling van het terrein vergelijkbaar zou kúnnen zijn met die aan het pas aangelegde bosje bij het Lagervoetpad, maar dat het absoluut noodzakelijk was dat meer omwonenden betrokken moesten zijn.

Een algemene informatieavond dus, waarbij iedereen die dat wilde zijn idee onder de aandacht kon brengen.

Bongaardpark bijeenkomst bewoners