Schermafbeelding 2020 03 19 om 214023

Binnenkort vinden er wegwerkzaamheden plaats in Nuth. Klik op de snelkoppeling voor meer informatie.

Aanleg rotondes kruisingen Daelderweg/van Eynattenweg en Daelderweg/Reijmersbekerweg.


 

Dia2

Dia1


 

Vrijdag 7 februari is weer onze maandelijkse boekenbrunch. Deze keer is onze gast schrijfster Anya Niewierra, die haar nieuwe boek ‘Het Bloemenmeisje’ komt voorstellen.

image002  image001

Het belooft weer een bijzondere middag te worden. We beginnen om 13.00 uur in BMV De Vlieger, Maria-Gewandenstraat 24 Hoensbroek.

Je bent van harte welkom!


Buurtpunt de vlieger Flyer aankondiging

 


 

Aan de Maria Gewandenstraat tussen de Langstraat en de Zandbergweg in Hoensbroek wordt vanaf maandag 28 oktober aan de weg gewerkt.

De bestrating wordt aangepast, zodat bij hevige regenbuien het water beter weg stroomt. In het midden van de straat komt een goot. De woningen in de Langstraat zijn gewoon bereikbaar. Ook te voet, met scootmobiel of met de fiets kan men woningen in de Langstraat bereiken. De werkzaamheden zullen ongeveer twee weken duren.

 Maria Gewandenstraat

Daarna zal de gemeente het kruispunt van de Langstraat met De Maria-Gewandenstraat aanpakken. Deze werkzaamheden duren ongeveer een week. Het kruispunt Maria-Gewandenstraat is dan voor alle verkeer afgesloten. Daarna starten werkzaamheden aan de Maria-Gewandenstraat, tussen het kruispunt met de Langstraat en de Zandbergsweg. Deze werkzaamheden duren ongeveer vier weken en zijn naar verwachting vrijdag 6 december klaar.


 

Vanaf 9 september gaat een medewerker van burgerzaken om de week aanschuiven bij Buurtpunt de Koffiepot in Hoensbroek. Daar is op maandagochtend van 9.00-12.00 uur een inloopspreekuur van Stand-By. De proef duurt een half jaar en wordt daarna geëvalueerd.

Klik hier voor meer informatie.


 

Schermafbeelding 2018 10 28 om 14.41.58


 

Op 23 september vond in het kasteel de presentatie plaats van de cd 'de ganse kluur'; een project van de Hoensbroekse Amateur kunst. Ongeveer 200 mensen waren aanwezig, waaronder wethouders, sponsoren en belangstellenden.

Om half twaalf verzamelden zich genodigden en belangstellenden in de remijs van het kasteel, waarna iedereen zich naar de bovenzaal begaf. Daar stond de presentatie op het programma, waarbij korte impressies van alle liedjes ten gehore werden gebracht.

Bekijk hier een korte impressie van de presentatie in het kasteel.
Een gelegenheidsorkest bestaande uit Ivo Rosbeek, Angelo Bombrini en Michel Huquet begeleidde enkele zangers tijdens een live-uitvoering van hun stuk. Wethouder integraal ouderenbeleid, buurtgericht werken en publieke dienstverlening Adriane Keulen richtte nog een woord tot de aanwezigen. Daarna ging iedereen weer naar de remijs, waar de CD's uitgereikt werden aan de mensen die meededen aan de crowdfunding.


De gepresenteerde dubbel-CD is het resultaat van...

Bongaardpark: nieuw parkje tussen Bongaardstraat en voormalig mijnspoor

In juni werd de flat aan de Bongaardstraat afgebroken. Stichting Buurtbeheer Maria-Gewanden wilde er achter komen of bewoners van de buurt misschien een idee hadden over een toekomstige bestemming van het nu braakliggende terrein. Daarom werd op 23 juni een informatieavond georganiseerd. Via flyers werden omwonenden uitgenodigd voor deze avond waarop ideeën uitgewisseld konden worden.

Bij de mogelijke ontwikkeling van het gebied zijn verschillende partijen betrokken. Zij werden uitgenodigd voor een voorbespreking. Aanwezig waren hierbij: Stichting Buurtbeheer Maria-Gewanden, Woonpunt (eigendom van de grond), gemeente Heerlen, Gebrookerbos en een vertgenwoordiger van de gemeente die belast is met de ontwikkeling van het voormalige mijnspoor (werktitel Leisure Lane). Besloten werd dat een invulling van het terrein vergelijkbaar zou kúnnen zijn met die aan het pas aangelegde bosje bij het Lagervoetpad, maar dat het absoluut noodzakelijk was dat meer omwonenden betrokken moesten zijn.

Een algemene informatieavond dus, waarbij iedereen die dat wilde zijn idee onder de aandacht kon brengen.

Bongaardpark bijeenkomst bewoners