Stichting Buurtbeheer Maria-Gewanden is een stichting met de ANBI-status.

ANBI logo1

Conform statuten, artikel 4, lid 5: hierin is bepaald dat de leden van het bestuur géén beloning voor hun werkzaamheden genieten. Zij hebben wel recht op vergoeding van de  door  hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten.

Begroting 2019

Jaarrekening en kascontrole 2018

Jaarverslag 2018

Werkplan 2019

 

Adelante Zorggroep - Adelante

Adelante is een zorggroep met volwassenenrevalidatie & arbeidsre-integratie, kinderrevalidatie, speciaal onderwijs & wonen en audiologie & communicatie als kernactiviteiten. Het motto is: haal het beste uit jezelf. Samen met de cliënt richt de organisatie zich niet op zijn of haar beperkingen, maar op de mogelijkheden: wat kan er nog wèl en belooft het beste uit de organisatie en haar cliënten te halen om de grenzen van het haalbare zo ver mogelijk op te rekken.

Limburgs Dagblad-de Limburger - De Limburger
Met onder andere plaatselijk, regionaal en provinciaal nieuws.

Volkstuinen - Jeugrubbenhof
Website van de volkstuinvereniging aan de Randweg.

Heemkundevereniging - Heemkundevereniging Hoensbroek
De belangrijkste taak van de heemkundevereniging is de lokale geschiedenis te bewaren, te documenteren en vooral toegankelijk te maken. Hiervoor is de volgende doelstelling geformuleerd: het bevorderen, vastleggen en verbreiden van de heemkunde binnen het gebied van de voormalige gemeente Hoensbroek.

Parochiefederatie Hoensbroek - Parochiefederatie Hoensbroek
In de parochiefederatie Hoensbroek zijn de vijf parochies van Hoensbroek ondergebracht: H. Johannes Evangelist, H. Jozef, H. Montfort/Christus Koning, O.L.V> Maagd der Armen en H.Hart van Jezus. Op de website vind u uitgebreide informatie over de parochies, kerken, diensten etc.

Buitenring Parkstad informatie - Buitenring Info
De Buitenring zorgt voor een vlotte verbinding tussen gemeenten in de regio en voor een goede verbinding met nationale en internationale wegen. Daarbij worden bestaande wegen die door woonkernen leiden ontlast. Dat is goed voor de leefbaarheid. Bovendien biedt de nieuwe weg volop kansen voor economische en toeristische ontwikkelingen en verbetert de verkeersveiligheid in het gebied.

Waterschap Roer en Overmaas Geleenbeekdal - Geleenbeekdal
De Geleenbeek is een beek in Zuid-Limburg die ontspringt in Benzenrade (Heerlen). De beek stroomt via Voerendaal, Nuth, Schinnen, Spaubeek, Geleen, Sittard en Nieuwstad richting Stevensweert. Daar stroomt hij onder de naam 'Oude Maas' in de Maas. De komende jaren veranderen we het deel van Heerlen tot Sittard ingrijpend. In de jaren ‘50 is de beek rechtgetrokken om het water zo snel mogelijk af te voeren naar de Maas. Daardoor heeft de beek het karakter van een kanaal gekregen. We laten de beek nu weer meer slingeren (meanderen). Zo ontstaat er een natuurlijk landschap waar voldoende ruimte is voor mens, water, dier en plant.

Website van Gemeente Heerlen - Heerlen

Op de gemeentesite vindt u alles wat u weten moet. Een paspoort, een vergunning of wilt u gewoon de stad verkennen? Dan bent u hier op het juiste adres!

Meldpunt Openbare Ruimten - Servicebureau openbare ruimte
Wat doe je als bewoner als je in je buurt iets ziet wat verdacht is? Waar kun je terecht om het te melden? Dat zijn vragen die je je niet meer hoeft te stellen als je de vernieuwde Heerlen-app installeert. Want deze app is nu uitgebreid om het melden van situaties die niet pluis zijn makkelijker en efficiënter te maken.

Telefonisch melden? Bel: 14045

Gemeente Heerlen Twitter - Officiële twitter Heerlen
Officieel Twitter-account van de gemeente Heerlen. Bereikbaar ma-vr 9.00-16.00u. Stuurt u een bericht buiten deze tijden, dan wordt het bericht de eerstvolgende werkdag opgepakt.

Korfbalvereniging Mariarade - Korfbalvereniging Mariarade

Al meer dan 50 jaar onze korfbalvereniging.

Tafeltennisvereniging TTV - T.T.V. Hoensbroek
Tafeltennisvereniging T.T.V. Hoensbroek bestaat in 2017 50 jaar en is voortgekomen uit de stichting Sport & Spel. Na het opheffen van de stichting, is de afdeling tafeltennis op 7 februari 2002 als zelfstandige vereniging verder gegaan onder de naam T.T.V. Hoensbroek. Ook tijdens de periode van de stichting heeft de vereniging met een eigen bestuur gefunctioneerd. TTV Hoensbroek is aangesloten bij de NTTB, de Nationale Tafeltennisbond. Het aantal leden bedraagt op dit moment ongeveer 30. Het is een vereniging die de sportieve prestaties van haar leden volledig ondersteunt en de middelen die daarvoor nodig zijn, beschikbaar stelt. Men besteedt ook aandacht aan het clubgevoel door tal van activiteiten te organiseren.

Handboogvereniging Willem Tell - Willem Tell S.C.
Als je op zoek bent naar een leuke en gezellige handboogvereniging ben je bij Willem Tell S.C. aan het goede adres. Het is de leukste handboogvereniging van Limburg en omstreken.

Duiksportvereniging Karcharias - DC Karcharias
Heb je nog nooit gedoken, maar altijd al eens gedroomd om te ‘proeven’ aan deze prachtige sport? Maak dan een afspraak voor een proefduik – eerst in het zwembad om de apparatuur een beetje te leren kennen en daarna buiten, je bent van harte welkom!!

Scouting - Scouting de Stutters
Scouting staat voor uitdaging! Scouting is een superleuke en actieve manier om vrije tijd te besteden. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontwikkeling zijn belangrijke thema’s binnen Scouting. Naarmate de jeugdleden ouder worden, neemt de begeleiding af en de zelfstandigheid toe. Tijdens de opkomsten doet uw kind verschillende activiteiten en leert op deze manier allerlei vaardigheden. Om voor een afwisselend aanbod van activiteiten te zorgen, wordt er gebruik gemaakt van acht activiteitengebieden. Een activiteitengebied is een verzameling van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen. Voorbeelden van activiteitengebieden zijn Buitenleven, Identiteit en Veilig & Gezond.

Hoensbroekse aquariumvereniging - AquaTropica
Deze vereniging is opgericht op 8 april 1951 en aangesloten bij de Nederlandse Bond Aquarium en Terrarium (NBAT). Word lid van de aquarium- en terrariumvereniging en profiteer van de vele extra's: lezingen, uitstapjes en hulp bij de inrichting van uw aquarium of terrarium. Bovendien ontvangt u maandelijks het tijdschrift "Het aquarium".

Stichting Buurtgericht Werken Mariarade - Mariarade

De Stichting Buurtgericht Werken Mariarade streeft naar een zo optimaal mogelijk leefklimaat in Mariarade.

Stichting Buurtbeheer Nieuw Lotbroek - Nieuw Lotbroek
Stichting Buurtbeheer Nieuw Lotbroek zet zich al sinds de oprichting in 1997 in om Nieuw-Lotbroek leuker, veiliger, schoner en mooier te maken. Dat doet ze door de buurt te vertegenwoordigen in diverse projectgroepen, zoals het Ridder Hoenpark en de Brede Maatschappelijke voorziening (BMV). Ze vindt het niet alleen belangrijk dat bewoners een stem hebben, maar ze wil ook alle bewoners op de hoogte kunnen houden. 

Buurtweb Dem - Hoensbroek Centrum - Stichting Buurtgericht Werken BROICH
Stichting Buurtgericht Werken BROICH is er voor iedereen in de wijk maar werkt ook grensoverschrijdend: dit wil zeggen met andere stichtingen buurtgericht werken uit Hoensbroek. Het doel is om samen te werken aan een prettige buurt voor iedereen.

Speeltuin Maria-Gewanden - Speeltuin
Deze speeltuin biedt al meer dan 80 jaar veel veilig speelplezier. De speeltoestellen zijn bestemd voor kinderen tot en met 12  jaar. Maar ook vader, moeders, opa's en oma's zijn van harte welkom op het terras. De koffie en thee staan klaar.