Het Beweegclubje is voor iedereen die er zin in heeft!

 Beweegclubje BMV de Vlieger

Wat wordt er gedaan:

 • spieren goed los maken, om de hele week weer actief te zijn en ons weer gezond voelen.
 • bewegen op muziek.
 • we werken op steps met elastieken, gewichten, pitzakken enz.
 • werken aan de conditie en de spieren soepel te houden.


Voor wie is het beweegclubje bedoeld?

 • Voor iedereen. Afhankelijk van een eventuele beperking kunt u ook mee doen.

Waar?

 • BMV De Vlieger, Maria-Gewandenstraat 24, Hoensbroek.

Wanneer?

 • Elke maandagavond van 18.30 tot 20.00 uur

Het beweegclubje staat onder leiding van Hildegard Stribos Wasserkordt. U kunt vrijblijvend even binnenwippen om te kijken of dit iets voor U is.

U kunt Hildegard voor vragen bereiken via telefoon of via e-mail:

 • Telefoon: 06-205 07 515
 • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Geloof en Vriendschap is gegrondvest op de overtuiging, dat iedere mens met een handicap een volwaardig persoon is met alle rechten hieraan verbonden.

Vooral het recht om bemind, erkend en gewaardeerd te worden in zijn eigenheid en in de keuzes die hij maakt. Ook het recht om de nodige hulp te krijgen, om zowel op spiritueel en menselijk vlak al zijn mogelijkheden te ontwikkelen. Geloof en Vriendschap is sinds mei 2009 onderdeel van de parochiefederatie Hoensbroek.

Begonnen als een groep van Geloof en Licht is eens per maand een bijeenkomst. Geloof en Licht is de Nederlandse tak van de internationale lekenbeweging Foi et Lumière. Deze is in 1971 in Lourdes gesticht door Jean Vanier en Marie-Hélène Mathieu. Foi et Lumière bestaat uit gemeenschappen van ouders en vrienden rond verstandelijk gehandicapten, die het hart van elke gemeenschap zijn.

Deze beweging bestaat wereldwijd uit ongeveer 1.500 gemeenschappen verspreid over 75 landen. In 1971 neemt een groepje ouders en opvoeders, waaronder Jean Vanier en Marie-Hélène Mathieu, het initiatief voor een bedevaart naar Lourdes.  Hieraan wordt deelgenomen door 4.000 verstandelijk gehandicapten met familie en vrienden totaal 12.000 personen uit 15 landen! Dit was het begin van Foi et Lumière (Geloof en Licht).

Omdat het voor de begeleiders van de groep niet haalbaar was aan de vele (soms buitenlandse) verplichtingen van Geloof en Licht te voldoen, heeft ze na een jaar het lidmaatschap van Geloof en Licht opgezegd en met dezelfde intenties als Geloof en Vriendschap een doorstart gemaakt.  De contacten van Geloof en Vriendschap met Geloof en Licht zijn tot op de dag van vandaag nog steeds aanwezig.

De bijeenkomsten van Geloof en Vriendschap beginnen met een Eucharistieviering op zondagen gevolgd door een steeds wisselend middagprogramma waarvan de catechese en het samen bidden, zingen en eten vaste onderdelen zijn.

De groep groeide door de jaren zo, dat de thuishaven ‘de Polder’ verruild moest worden voor de Brede Maatschappelijke Voorziening De Vlieger aan de Mariagewandenstraat 24 in Hoensbroek, waar ze tot nu toe prachtige bijeenkomsten heeft. Eens per jaar, in de Kersttijd, organiseert de groep een dag voor alle mensen met een beperking uit Hoensbroek die druk bezocht wordt.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Dhr. Jo Hermanns, telefoon 045-521 65 65 of mobiel: 06-306 644 06. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Stichting Buurtbeheer Maria-Gewanden is een stichting met de ANBI-status.

ANBI logo1

Conform statuten, artikel 4, lid 5: hierin is bepaald dat de leden van het bestuur géén beloning voor hun werkzaamheden genieten. Zij hebben wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten.

Jaarverslag over het jaar 2021

Jaarrekening en kascontrole over het jaar 2021

Werkplan voor het jaar 2022

Begroting voor het jaar 2022

 

 

Computer- en tabletlessen

In onze computer- en tabletlessen leert U omgaan met verschillende aspecten van pc's, laptops, tablets en smartphones.

Voor wie?

 • Beginners én gevorderden 

Wanneer?

 • Maandag van 18:30 tot 20:30 uur, zie lesrooster.

Computerclub 

 

Wat wordt er zoal behandeld?

 • Tablets: Android systeem
 • Tablets: Apple systeem
 • Android smartphone
 • Apple smartphone
 • Uitleg over  Windows 10 en11
 • Uitleg over Microsoft Office 2003 T/M 2019
 • Uitleg e-mail onder ander Gmail Outlook
 • Internetbankieren
 • Oplossen van hardware problemen
 • De-installeren programma`s
 • Foto`s bewerken en opslaan
 • Internet Explorer 11, Google Chrome, Firefox
 • Virusscanners
 • Draadloos internet (Wifi) aansluiten en instellen
 • Wat is een provider, een browser en zoekmachine
 • Alle standaard programma`s van Windows

Lesrooster 2023:

Heeft u specifieke vragen, dan kunnen deze uiteraard ook worden beantwoord.
Tabletlessen kunt u volgen als u uw eigen tablet meeneemt. Van 19.30 tot 20.00 uur kan iedereen gezellig een kopje koffie of thee drinken.


Aanmelden
Voor het leren omgaan met de computer kunt u vrijblijvend een kijkje komen nemen op de maandagavonden in de Brede Maatschappelijke voorziening de Vlieger tussen 19:30 en 20.30 uur.

Adres
Maria-Gewandendenstraat 24,  6432CP Hoensbroek

Heeft u vragen?
Ga dan naar onze contactpagina om uw vraag te stellen.

Adelante Zorggroep - Adelante

Adelante is een zorggroep met volwassenenrevalidatie & arbeidsre-integratie, kinderrevalidatie, speciaal onderwijs & wonen en audiologie & communicatie als kernactiviteiten. Het motto is: haal het beste uit jezelf. Samen met de cliënt richt de organisatie zich niet op zijn of haar beperkingen, maar op de mogelijkheden: wat kan er nog wèl en belooft het beste uit de organisatie en haar cliënten te halen om de grenzen van het haalbare zo ver mogelijk op te rekken.

Limburgs Dagblad-de Limburger - De Limburger
Met onder andere plaatselijk, regionaal en provinciaal nieuws.

Volkstuinen - Jeugrubbenhof
Website van de volkstuinvereniging aan de Randweg.

Heemkundevereniging - Heemkundevereniging Hoensbroek
De belangrijkste taak van de heemkundevereniging is de lokale geschiedenis te bewaren, te documenteren en vooral toegankelijk te maken. Hiervoor is de volgende doelstelling geformuleerd: het bevorderen, vastleggen en verbreiden van de heemkunde binnen het gebied van de voormalige gemeente Hoensbroek.

Parochiefederatie Hoensbroek - Parochiefederatie Hoensbroek
In de parochiefederatie Hoensbroek zijn de vijf parochies van Hoensbroek ondergebracht: H. Johannes Evangelist, H. Jozef, H. Montfort/Christus Koning, O.L.V> Maagd der Armen en H.Hart van Jezus. Op de website vind u uitgebreide informatie over de parochies, kerken, diensten etc.

Buitenring Parkstad informatie - Buitenring Info
De Buitenring zorgt voor een vlotte verbinding tussen gemeenten in de regio en voor een goede verbinding met nationale en internationale wegen. Daarbij worden bestaande wegen die door woonkernen leiden ontlast. Dat is goed voor de leefbaarheid. Bovendien biedt de nieuwe weg volop kansen voor economische en toeristische ontwikkelingen en verbetert de verkeersveiligheid in het gebied.

Waterschap Roer en Overmaas Geleenbeekdal - Geleenbeekdal
De Geleenbeek is een beek in Zuid-Limburg die ontspringt in Benzenrade (Heerlen). De beek stroomt via Voerendaal, Nuth, Schinnen, Spaubeek, Geleen, Sittard en Nieuwstad richting Stevensweert. Daar stroomt hij onder de naam 'Oude Maas' in de Maas. De komende jaren veranderen we het deel van Heerlen tot Sittard ingrijpend. In de jaren ‘50 is de beek rechtgetrokken om het water zo snel mogelijk af te voeren naar de Maas. Daardoor heeft de beek het karakter van een kanaal gekregen. We laten de beek nu weer meer slingeren (meanderen). Zo ontstaat er een natuurlijk landschap waar voldoende ruimte is voor mens, water, dier en plant.